
     
Skøn og lækker opskrift på rensdyrgryde med enebær og vin -
En laplandsk gryderet serveret med råstegte
kartofler eller en god kartoffelmos. Få opskriften her
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 1¼ time. Fryseegnet. 
 
# Ingredienser
1 kg rensdyrkød
eller andet vildtkød uden ben 
100 g røget spæk 
30 g smør 
250 g skalotteløg 
2 spsk hvedemel 
4 dl rødvin 
2 dl bouillon 
4-6 enebær 
1 kvist timian 
2 laurbærblade 
salt og peber 
1 tsk paprika 
1 dl fløde 
100 g flødeost 
 
* Tilberedning
1. Skær kødet i
store tern og spækket i små tern. 
Brun spækterninger i
en gryde. 
Kom smørret i og lad
det blive gyldent. 
Brun kødstykkerne og
derefter du pillede løg. 
Drys melet på og
hæld rødvin og bouillon i gryden sammen med enebær, timian og laurbærblade. 
Drys med salt og
peber og paprika. 
2. Lad retten snurre
under låg i ca 1 time, eller til kødet er godt mørt. 
Rør fløde og flødeost i retten og smag til. 
Serveres med
råstegte kartofler, eller kartoffelmos og salat. 
 
 
Rensdyrgullasch
- Laplandsk rensdyrgryde - Poronkäristys -
 
Find flere gode opskrifter: vildtretter eller gryderetter     
 
Opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn
salat HER
Vildt -
info